Atenție la Viteză! Poliția Rutieră acționează pe DN1

În interesul siguranței rutiere, un important apel de atenție este lansat astăzi pentru toți conducătorii auto care traversează DN1 în afara localității Florești.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au demarat o acțiune de amploare pentru a asigura respectarea regulilor de circulație și pentru a preveni incidentele legate de alcool și viteză excesivă.

Scopul principal al acestei acțiuni este depistarea conducătorilor auto care se urcă la volan după consumul de băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive. Consumul acestor substanțe afectează grav abilitățile de conducere și crește riscul de accidente rutiere.

În plus, poliția rutieră dorește să reducă numărul accidentelor rutiere care au loc pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Conducerea cu viteză excesivă este una dintre principalele cauze ale accidentelor grave și poate avea consecințe fatale.

Pentru a asigura succesul acestei acțiuni, polițiștii folosesc echipamente de măsurare a vitezei și teste pentru depistarea alcoolemiei. Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte cu strictețe limita legală de viteză și să nu se urce la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Siguranța rutieră este o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru protejarea vieților noastre și a celor din jur. Încurajăm toți participanții la trafic să coopereze cu poliția rutieră și să conducă în mod responsabil.

Aceste acțiuni de prevenire și control sunt esențiale pentru a face din Drumul Național 1 un loc mai sigur pentru toți conducătorii auto și pasagerii. Împreună, putem contribui la reducerea accidentelor rutiere și la menținerea siguranței pe șosele.


Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații din județul Prahova.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Alătură-te grupului Info Trafic jud. Prahova.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *