Noapte de acțiune pentru Brigada Rutieră

În noaptea de 02/03 septembrie 2023, Brigada Rutieră a intensificat eforturile pentru asigurarea ordinei și siguranței rutiere pe principalele artere din București.

Brigada Rutieră a desfășurat activități de control cu scopul de a preveni accidentele de circulație cauzate de conducătorii auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Rezultatele acestor acțiuni au fost semnificative. Polițiștii rutieri au emis un total de 34 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare cumulată de aproximativ 14.000 de lei. Mai mult decât atât, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației, în special pentru conducerea vehiculelor pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

Una dintre măsurile aplicate a constat în reținerea a 8 permise de conducere, distribuite după cum urmează:

  • 2 permise reținute pentru infracțiuni la regimul rutier;
  • 5 permise reținute pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;
  • 1 permis reținut pentru adoptarea unui comportament agresiv.

Pentru a oferi exemple concrete, în acea noapte, un bărbat de 41 de ani a fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive în Sectorul 2 al orașului. Testarea cu aparatul DrugTest a confirmat consumul unei substanțe interzise. În consecință, acesta a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice, iar un dosar de cercetare penală a fost întocmit în conformitate cu prevederile articolului 336 alineatul 2 din Codul Penal.

Tot în aceeași noapte, un tânăr de 23 de ani a fost depistat într-o situație similară în Sectorul 2. Testarea a relevat și în acest caz consumul unei substanțe interzise, conducând la aceleași măsuri de reținere a permisului și întocmirea unui dosar de cercetare penală.

Poliția Capitalei reiterează angajamentul său de a organiza astfel de acțiuni periodic pentru a reduce riscul de accidente rutiere cauzate de alcool sau substanțe psihoactive. Aceste eforturi au ca scop final creșterea nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din București, contribuind astfel la un mediu de circulație mai sigur pentru toți participanții.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *