Vizibilitate scăzută pe Autostrada a1 a2 a3

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 2 (E85) Roman-Suceava, în comuna Săbăoani, județul Neamț, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo nesemnalizat. În urma coliziunii, căruțașul a suferit răni ușoare, fiind transportat la spital. Traficul rutier se desfășoară dirijat, pe un fir, pentru aproximativ 30 de minute, până la finalizarea cercetării la fața locului.

Se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Maramureș, Cluj, Covasna și Harghita. În anumite zone, în funcție de condițiile locale, carosabilul poate deveni alunecos.

De asemenea, pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu valori reduse de trafic.

În ceea ce privește fluența traficului, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în București al DN 4 (loc. Popești-Leordeni), DN 7 (loc. Chitila) și DN 1A (loc. Mogoșoaia). Totodată, trafic intens este înregistrat și pe Centura Capitalei, în zona localităților Domnești, Bragadiru și Berceni.

Pe timp de ceaţă, recomandăm conducătorilor auto

  • să reducă viteza, să mărească distanța în mers față de vehiculele din față
  • să folosească corespunzător luminile.

De asemenea, având în vedere că în mai multe zone traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed (de ploaie), recomandăm conducătorilor auto

  • să manifeste prudență la volan.
  • să se asigure.
  • să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *