Olt: Trafic rutier în condiții de ceață

O avertizare meteo de ceață densă a fost emisă în dimineața zilei de luni, 30 Octombrie 2023, pentru județele Covasna, Brașov și Harghita.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de avertizare pentru ceață densă, valabil de la ora 6:30 până la ora 10:00 în dimineața zilei de 30 octombrie 2023. Avertizarea acoperă mai multe zone din județele Covasna, Brașov și Harghita.

Conform informațiilor transmise de meteorologi, zonele afectate sunt următoarele:

  • Județul Covasna: Baraolt, Brăduț, Bățani, Vârghiș, Aita Mare;
  • Județul Brașov: Făgăraș, Zărnești, Codlea, Râșnov, Prejmer, Tărlungeni, Bran, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Cristian, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Budila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Părău, Beclean;
  • Zona depresionară a județului Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

În aceste zone, se așteaptă condiții meteorologice dificile din cauza ceții dense. Se prognozează local ceață care va determina o scădere semnificativă a vizibilității, în unele locuri ajungând sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Autoritățile recomandă conducătorilor auto și pietonilor să fie extrem de atenți și să-și adapteze viteza în funcție de condițiile de vizibilitate redusă. Este important să se circule cu prudență sporită și să se evite deplasările neesențiale în aceste zone până când condițiile meteo se îmbunătățesc.

Vă încurajăm să urmăriți actualizările emise de autorități și de Administrația Națională de Meteorologie pentru a fi la curent cu evoluția situației meteorologice în aceste zone și pentru a vă asigura că puteți călători în siguranță.


Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații din județul Harghita.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Alătură-te grupului Info Trafic jud. Harghita.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *