Autocar implicat într-un grav accident rutier pe DN21

Tragedie pe DN21: Accidentul unui autocar cu persoane din Republica Moldova declanșează Planul Roșu de Intervenție

Într-un incident tragic petrecut la ora 00:11, un autocar înmatriculat în Cluj și transportând 72 de persoane din Republica Moldova a fost implicat într-un accident rutier șocant pe DN21, între Însurăței și Bărăganul. În doar 29 de minute de la incident, la ora 00:40, autoritățile au fost nevoite să activeze Planul Roșu de Intervenție, semnalând gravitatea situației.

Răspunsul la această situație dramatică a fost prompt și coordonat, cu mobilizarea forțelor medicale și de intervenție. Nu mai puțin de 4 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ, dintre care 2 cu medici la bord, și 3 ambulanțe ASAS au fost trimise pentru a acorda asistență și îngrijiri medicale celor afectați. O autospecială de transport personal și victime multiple a fost, de asemenea, pe teren pentru a sprijini operațiunile de salvare.

În plus, în sprijinul echipelor de intervenție din Brăila, două ambulanțe SAJ și o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) de la ISU Ialomița și o ATPVM de la ISU Galați s-au deplasat la locul accidentului. Eforturile colective au avut ca scop să gestioneze rapid situația și să ofere îngrijiri de urgență tuturor celor afectați.

Din fericire, din primele informații, nu există persoane incarcerate în urma accidentului, însă numărul victimelor este semnificativ. Aproximativ 21 de persoane au suferit diverse politraumatisme în urma impactului violent. Acestea au primit îngrijiri medicale imediate și au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Brăila.

În timp ce situația a continuat să evolueze, ISU Brăila a furnizat actualizări importante. Un număr total de 22 de victime au fost identificate în incident. Din acestea, 19 au fost transportate la UPU Brăila, dintre care 12 au fost preluate de echipajele SAJ Brăila și 7 de echipajele ISU Brăila. Alte 3 victime au fost transportate de echipajele SAJ și ISU Ialomița la UPU Ialomița.

Aceste victime, cu vârste cuprinse între 11 și 78 de ani, bărbați și femei, inclusiv o minoră, au suferit o varietate de traume, cum ar fi leziuni cranio-cerebrale, plăgi la membre, fracturi și dureri în diverse zone ale corpului. Această tragedie aduce din nou în prim-plan importanța siguranței în trafic și necesitatea de a respecta cu strictețe regulile de circulație pentru a preveni astfel de incidente devastatoare.

Foto: ISU Brăila

Update IPJ Brăila: La fața locului s-au deplasat polițiștii care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cetățean bulgar, în timp ce conducea un autocar cu care transporta 72 de persoane, cetățeni din Republica Moldova, pe DE 584, dinspre Însurăței către localitatea Bărăganul, ar fi lovit o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero, fiindu-i recoltate si mostre biologice la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În prezent traficul rutier este blocat în totalitate. Polițiștii deviază traficul atât din localitatea Viziru cât și din localitatea Bărăganul pe rute ocolitoare.

Update ora 09:00 – Trafic reluat.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *