Autospecială cu radar implicată într-un accident în Galați

O autospecială cu radar a fost implicată într-un accident rutier pe DJ 251 între localitățile Schela și Slobozia Conachi din județul Galați.

În cursul zilei de joi, 17 August 2023, pe DJ 251, traseul care leagă localitățile Schela și Slobozia Conachi, a avut loc un eveniment rutier grav, implicând o autospecială de poliție din cadrul Biroului Rutier Galați care efectua activități de supraveghere a traficului rutier, utilizând aparatul radar pentru a monitoriza respectarea limitelor de viteză.

Situația a luat o întorsătură periculoasă atunci când aparatul radar a detectat un autovehicul care se deplasa din sens opus cu o viteză de 130 km/h, pe o porțiune de drum unde limita de viteză era de 90 km/h. Conștienți de încălcarea gravă a regulilor rutiere, polițiștii au acționat prompt și au pornit semnalele acustice și luminoase pentru a opri autovehiculul respectiv.

Într-o încercare de a opri conducătorul autoturismului în cauză, echipajul de poliție a inițiat manevra de întoarcere pe șosea. Însă, într-un moment nefericit, autospeciala de poliție a fost lovită în plin de un alt autoturism înmatriculat în județul Vrancea. Șoferul, un bărbat de 46 de ani din comuna Pechea, nu a oprit la semnalul regulamentar făcut de polițist prin balansarea brațului în plan orizontal.

Impactul a lăsat ambele autoturisme avariate, iar conducătorul autoturismului din Vrancea și pasagera din dreapta, o femeie în vârstă de 26 de ani, au suferit răni ușoare. Din fericire, testele alcoolscop au indicat că ambii șoferi erau sobri în momentul accidentului.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Evenimentul subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a semnalelor poliției în trafic, precum și necesitatea acordării atenției cuvenite asupra limitelor de viteză și a conduitei responsabile pe drumurile publice.

Incidente precum acesta ne reamintesc că siguranța rutieră este o responsabilitate comună și că fiecare participant la trafic trebuie să-și asume cu seriozitate rolul în menținerea unui mediu sigur pentru toți utilizatorii drumului.

Foto: Grupul Șoferilor din Galați

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *