Autoturism lovit de tren în Poiana Țapului

Un autoturism a fost lovit de un tren în cursul zilei de duminică, 26 Noiembrie 2023, în zona Poiana Țapului din stațiunea Bușteni.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia intervin pentru gestionarea unui accident feroviar în Poiana Țapului, zona Bușteni. Echipele de intervenție au acționat rapid pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, descarcerare și acordarea primului ajutor medical.

La locul evenimentului, s-au deplasat o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă, însoțite de ambulanțe SAJ, pentru a oferi sprijin în gestionarea situației.

Conform primelor informații, un autoturism a fost implicat în accident, având la bord 3 persoane, printre care și un minor. Aceștia sunt încarcerați în vehicul și prezintă diferite traumatisme, dar se află în stare conștientă. Echipele de intervenție acționează pentru extragerea în siguranță a victimelor.

Update: După intervenția promptă a echipajelor medicale, victimele au fost extrase și preluate de către personalul de specialitate. Printre cei afectați se numără un bărbat în jur de 56 de ani, o femeie de aproximativ 76 de ani și un copil de aproximativ 12 ani, toți prezentând politraumatisme.

Foto: ISU Prahova

IPJ Prahova

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că un bărbat de 53 de ani, la trecerea la nivel cu calea ferată ar fi intrat în coliziune cu un tren care circula către Brașov.
În urma impactului, autoturismul în cauză ar fi fost proiectat într-un alt tren care circula pe cealaltă linie, către Ploiești.
În urma accidentului feroviar a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a celor doi pasageri, un minor de 13 ani, respectiv o femeie de 75 de ani.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.
Traficul feroviar și cel rutier sunt restricționate.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Update ora 13:50 – Trafic reluat.


Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații din județul Prahova.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Alătură-te grupului Info Trafic jud. Prahova.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *