Autoturism lovit de tren pe raza localității Costești

Un eveniment rutier a avut loc în cursul zilei de luni, 18 aprilie 2022, ora 09:30, pe raza localității Costești din județul Argeș.

Din primele informații, pe raza localității Costești din județul Argeș, un autoturism a intrat în coliziune cu un tren. Fără victime.

În zona, traficul rutier este îngreunat.

Update IPJ Arges: Din verificări s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism dinspre str. Industriei spre str. Victoriei din Costești, nu a respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferată, bariera fiind coborâtă și semnalizarea acustică și luminoasă de avertizare în funcțiune, împrejurare în care acesta a fost surprins în gabaritul căii ferate și lovit de trenul care circula pe relația Craiova – Pitești.

Din fericire, conducătorul autoturismului, care se afla singur în autoturism, nu a suferit leziuni.

Locomotiva trenului a suferit avarii minore, iar după verificările preliminare și-a continuat deplasarea. Autoturismul a fost avariat în partea spate. Din verificări s-a stabilit și că autoturismul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.610 lei, după cum urmează:

  • amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, ca urmare a nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
  • amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, ca urmare acirculației cu valabilitatea I.T.P. expirată, iar certificatul de înmatriculare a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
Foto: ISU Argeș

Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații din județul Argeș.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Alătură-te grupului Info Trafic jud. Argeș

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *