Avertizare meteo! Evitați deplasările în Constanța și Tulcea

În cursul zilei de sâmbătă, 18 Noiembrie 2023, începând cu ora 22:00, a fost emisă o avertizare meteo pentru județele Tulcea și Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române aduce la cunoștință că județele Constanța și Tulcea se confruntă cu condiții meteorologice extreme, marcând în prezent coduri roșii pentru ploi și vânt puternic. Situația generează perturbări semnificative în trafic, cu precipitații abundente și rafale de vânt care afectează vizibilitatea.

Deși nu există restricții de trafic pe drumurile naționale sau pe autostrăzile A2 și A4, se semnalează că carosabilul este umed și acoperit de apă în multe zone. Pe autostrada A2 București-Constanța, între kilometrii 10 și 64, se confruntă cu ploi și vânt lateral puternic. În tronsonul 64-144, există precipitații sub formă de lapoviță și zăpadă, cu carosabil umed, iar utilajele acționează preventiv. Pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, între kilometrii 144 și 212, precum și pe alte segmente, se înregistrează condiții similare.

În lumina acestor condiții meteorologice severe, conducătorilor auto li se recomandă să evite deplasările în aceste zone. Călătoriile ar trebui amânate până când condițiile meteorologice se îmbunătățesc. Este crucial să acorde o atenție deosebită atunci când parchează autovehiculele, având în vedere că au fost raportate incidente în care copaci au căzut pe acestea în interiorul localităților.

Pentru cei aflați deja în trafic, se sfătuiește să găsească un loc adăpostit unde să aștepte îmbunătățirea vremii și să adopte o manieră prudentă de condus. Se recomandă evitarea oricărei manevre riscante și asigurarea constantă pe tot parcursul traseului.

Conducătorii auto sunt îndemnați să adopte o abordare responsabilă și atentă în aceste condiții meteorologice dificile. INFOTRAFIC va continua să monitorizeze situația și să furnizeze actualizări pentru asigurarea informațiilor la zi pentru participanții la trafic.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *