Copil accidentat mortal de o ambulanță în localitatea Călugăreni

Un copil a fost accidentat de o ambulanță în cursul zilei de marți, 3 Ianuarie 2023, ora 17:30, pe DN5, în localitatea Călugăreni.

Din primele informații, un copil a fost accidentat de o ambulanță lovită de un TIR înmatriculat în Bulgaria.

Potrivit IPJ Giurgiu, un cetățean bulgar, în timp ce se deplasa cu un autotren, pe direcția de mers București-Giurgiu, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de un echipaj din cadrul SAJ Giurgiu, condusă de către un bărbat, de 49 ani, din localitatea Oinacu, județul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta.

În urma impactului, echipajul SAJ a fost proiectat pe trecerea de pietoni, unde ar fi acroșat un minor, de 11 ani, din localitatea Călugăreni, căruia îi acordase prioritate de trecere.

În urma manevrelor de resuscitare efectuate, a fost declarat decesul minorului de 11 ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauză și împrejurările în care a avut loc evenimentul.

CINE SUNT EROII DIN SPATELE TRAGEDIEI DE LA CALUGARENI! CADRELE MEDICALE CARE AU INCERCAT DIN RASPUTERI SA IL SALVEZE PE BAIATUL DE 11 ANI!

Echipajul de tip C2 al ambulantei SAJ Giurgiu se intorcea din Capitala. Dusese un pacient la spital, iar cadrele medicale se intorceau „la baza”, pentru ca mai apoi sa isi incheie tura. 

Din pacate, planurile lor le-au fost frante intr-o fractiune de secunda! Ambulantierul, observase un copil care incerca sa traverseze strada regulamentar, pe la trecerea de pietoni. A oprit imediat pentru a-i da prioritate micutului. Acesta a pornit in traversare, dar din spatele ambulantei, un sofer bulgar aflat la volanul unui tir, nu a observat ambulanta oprita si a intrat in plin, in autospeciala SAJ. 

Impactul a fost atat de violent, incat autospeciala a ricosat in baietelul care incerca sa treaca de cealalta parte a strazii. Trupul firav al copilului a ajuns sub rotile ambulantei. 

Desi aflati in stare de soc in urma impactului, medicul de pe ambulanta, asistenta si ambulantierul au coborat rapid si fara sa se mai gandeasca la leziunile suferite in urma impactului s-au grabit sa-l extraga pe copil de sub ambulanta si au inceput manevrele de resuscitare. 

Initial, cadrele medicale au incercat sa scoata din ambulanta aparatura medicala atat de necesara in astfel de situatii, dar impactul violent a blocat usile autospecialei, asa ca manevrele de resuscitare s-au inceput cu „mainile goale”. Știau cât de importantă este prima reacție, până la sosirea colegilor.

In tot acest timp, apelul la 112 a ajuns si la statia de ambulanta din municipiul Giurgiu. Cele doua echipaje aflate in acel moment in statie, au decis sa porneasca spre caz pentru a-si ajuta colegii.

Un alt medic de pe ambulanta, aflat in timpul liber, a auzit de tragedie si fara sa stea pe ganduri si-a mobilizat rapid echipajul cu care lucra si au decis sa plece cu totii la caz. In total, patru ambulante SAJ au sarit in ajutorul colegilor lor, la Calugareni!

Zeci de minute, cadrele medicale au incercat sa reporneasca inima baiatului! In ciuda eforturilor depuse, din pacate, dupa mai bine de o ora si jumatate a fost declarat decesul.

Am fi vrut sa publicam numele tuturor medicilor, asistentilor si ambulantierilor, care au participat la aceasta impresionanta desfasurare de forte, dar in modestia de care au dat dovada si extrem de afectati de tragedie, au refuzat. Li s-a parut tuturor un gest firesc, ce nu merita o asa mare importanta. Si totusi noi am decis sa va aratam povestea din spatele tragediei si mobilizarea exemplara a unor oameni in incercarea de a salva… un „pui” de om!

Sursa: Breaking News Giurgiu


Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații din județul Giurgiu.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.
0%
0 votes, 0 avg
12

Timp: 20 minute

Timpul a expirat! Ati picat!


Redobandire 13/15

Redobândire 13/15

Redobândire permis suspendat

1 / 15

1. Cum trebuie să procedeze corect conducătorul de vehicul, pentru a trece de pe banda întâi a unui drum public pe banda a treia?

2 / 15

2. Care conducător trebuie să acorde prioritate pietonilor?

3 / 15

3. Ce semnificație au panourile alăturate?

4 / 15

4. Aveți obligația de a opri imediat vehiculul la semnalele adresate de:

5 / 15

5. În care dintre următoarele situații sunteți obligat să circulați cu viteză redusă?

6 / 15

6. La semnalul polițistului situat într-o intersecție, cu brațul ridicat vertical, aveți obligația:

7 / 15

7. La întâlnirea unui vehicul care circulă noaptea, din sens opus, pe un drum neiluminat, conducătorul de autovehicul este obligat:

8 / 15

8. Semnalul luminos intermitent de culoare albă, având cadența lentă, funcționează:

9 / 15

9. Imobilizarea unui braț fracturat se face:

10 / 15

10. Care dintre indicatoarele din imagine semnalizează o stație de tramvai?

11 / 15

11. Cum trebuie așezată într-un mijloc de transport o persoană rănită, care prezintă leziuni ale coloanei vertebrale?

12 / 15

12. Ce trebuie să aveţi în vedere la urcarea într-un autoturism?

13 / 15

13. Căror categorii de autovehicule le este interzis să circule pe autostradă?

14 / 15

14. Sunteți obligat să vă supuneți recoltării probelor biologice, în cazul unui accident de circulație din care a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unor persoane?

15 / 15

15. Pot fi depășite autovehiculele pe partea dreapta?

Your score is

The average score is 63%

0%

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *