Începând de sâmbătă, 16 septembrie și până în vineri, 22 septembrie 2023, polițiștii rutieri din întreaga Europă se implică în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days.

ROADPOL – Safety Days 2023 definește un efort concertat pentru a reduce numărul accidentelor rutiere și pentru a minimiza consecințele acestora.

Unul dintre principalele obiective ale acestei campanii este de a sensibiliza publicul cu privire la riscurile la care se expun pe drumurile publice și la importanța respectării regulilor de circulație. Polițiștii rutieri desfășoară activități informative și preventive, cu scopul de a face ca toți participanții la trafic să adopte o conduită responsabilă și sigură atunci când se deplasează pe drumurile din Europa.

Proiectul ROADPOL – Safety Days este susținut de Comisia Europeană și își propune să transforme ziua de 20 septembrie 2023 într-o zi fără decese din cauza accidentelor rutiere pe drumurile europene.

În cadrul acestei inițiative, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile de prevenire și informare, dar și pe cele de aplicare a legii. Acestea vizează diverse aspecte, cum ar fi combaterea excesului de viteză, prevenirea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, impunerea priorității de trecere pentru vehicule și pietoni, promovarea purtării centurii de siguranță și sancționarea abaterilor comise de pietoni și bicicliști.

Obiectivul final al acestor acțiuni este de a crea un mediu mai sigur pe drumurile europene și de a reduce la minimum pierderile de vieți și leziunile cauzate de accidentele rutiere. Prin educație, conștientizare și aplicarea riguroasă a regulilor, ne putem apropia de visul unei zile fără tragedii pe șoselele Europei.

În această perioadă, fiecare dintre noi are un rol esențial în realizarea acestui obiectiv. Respectarea normelor de circulație și conducerea responsabilă sunt cheile către siguranța noastră și a celorlalți participanți la trafic. Să contribuim cu toții la transformarea visului în realitate și să facem din ziua de 20 septembrie 2023 o zi cu adevărat specială, marcată de siguranță și responsabilitate pe drumurile europene.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *