Trafic blocat pe DN 73 în zona localității Purcăreni

Un eveniment rutier a avut loc în cursul zilei de luni, 18 aprilie 2022, ora 17:00, pe DN 73, în zona localității Purcăreni din județul Argeș.

Din primele informații, pe DN 73, în zona localității Purcăreni, a avut loc o coliziune între doua TIR uri.

Potrivit ISU Arges, la fața locului sunt două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.

Nu sunt victime, cei doi șoferi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Traficul rutier pe sensul Mioveni – Pitesti este blocat.

Se asigură zona împotriva izbucnirii unui posibil incendiu, întrucât sunt scurgeri de lichide combustibile pe carosabil.

Foto/video: ISU Arges

Potrivit IPJ Argeș, ambele autovehicule se deplasau pe sensul către Pitești, iar unul dintre acestea ar fi intrat în coliziune cu al doilea, ambele pătrunzând pe contrasens. Traficul este blocat total pe sensul de deplasare Câmpulung spre Pitești.

Update: Ora 22:00

Din verificările efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 43 de ani, din Budeasa, care conducea un ansamblu rutier (format din cap tractor și semiremorcă basculabilă), pe DN 73, pe banda 1, având sensul de mers Pitești spre Câmpulung, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare în curbă deosebit de periculoasă și a unei posibile defecțiuni tehnice, a intrat în coliziune cu un alt ansamblu rutier, (format din autocamion și remorcă pentru transport de vehicule), care se deplasa în aceeași direcție, pe banda 2.

În urma coliziunii, atât al doilea ansamblu, cât și primul, au fost proiectate pe sensul opus, rupând glisierele metalice de protecție ce separau cele două sensuri de deplasare.

Din fericire, nici o persoană nu a suferit leziuni. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, urmând să fie emise autorizațiile de reparație auto, precum și documente de constatare și aplicare a sancțiunii contravenționale ce se impune ca urmare a normelor rutiere încălcate.


Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații din județul Argeș.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Alătură-te grupului Info Trafic jud. Argeș

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *