Trafic îngreunat pe DN 17 în zona localității Tiha Bârgăului

Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de marți, 5 Septembrie 2023, pe DN 17, în zona localității Tiha Bârgăului.

În jurul orei 07:15, traficul rutier pe DN 17, care leagă Vatra Dornei de Bistrița, a fost perturbat în localitatea Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, din cauza unui accident rutier tragic care a implicat două autovehicule. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a furnizat informații despre acest incident.

Potrivit primelor informații, unul dintre autovehiculele implicate în accident a fost proiectat în afara carosabilului, iar consecințele au fost serioase. Una dintre persoanele implicate în acest incident a suferit răni grave, în timp ce alte patru au fost rănite ușor în urma impactului.

Din cauza accidentului, circulația rutieră pe DN 17 a fost afectată semnificativ. Autoritățile au decis să desfășoare traficul alternativ pe un singur sens al drumului pentru a permite intervenția echipajelor de salvare și poliției. Se estimează că reluarea normală a circulației va avea loc în aproximativ 30-45 de minute, dar această estimare poate varia în funcție de evoluția situației la fața locului.

Un astfel de accident rutier tragic subliniază importanța responsabilității și siguranței în trafic. Șoferii sunt îndemnați să conducă cu atenție și să respecte regulile de circulație pentru a preveni astfel de evenimente nefericite. În cazul unui accident, promptitudinea sesizării autorităților și cooperarea cu acestea sunt esențiale pentru asigurarea asistenței rapide și adecvate victimelor și pentru gestionarea situației într-un mod eficient.

Foto: ISU BN

Update IPJ BN: La locul evenimentului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un bărbat de 72 de ani, din Bistrița, în timp ce se deplasa pe direcția Bistrița către Suceava, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de un bărbat de 46 de ani, din Comănești, județul Suceava.

În urma accidentului a rezultat rănirea șoferului de 72 de ani, a patru pasageri cu vârste cuprinse între 40 și 67 de ani, din același autoturism, cât și rănirea a trei pasageri cu vârste cuprinse între 13 și 42 de ani, din celălalt autoturism.

Șoferul de 46 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Șoferului din Bistrița i-au fost recoltate monstre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului rutier.

Foto: IPJ BN

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *