Situația traficului rutier în cursul zilei de sâmbătă, 18 Noiembrie 2023, începând cu ora 07:00, la nivel național.

În cadrul informării Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române la data de 18 Noiembrie 2023, ora 07:00, se constată că nu există nicio restricție de circulație pe autostrăzi sau drumuri naționale din cauza condițiilor meteorologice sau a evenimentelor rutiere.

La nivel național, condițiile de trafic variază. În majoritatea zonelor, se înregistrează precipitații sub formă de ploaie, generând un carosabil umed. Cu toate acestea, temperaturile sunt pozitive în general, fără probleme de formarea poleiului.

În zonele înalte de munte, precipitațiile sunt mixte, iar carosabilul poate fi acoperit de zăpadă. Aici se acționează cu utilaje și material antiderapant, facilitând circulația în condiții de iarnă. Nu există restricții semnificative de trafic în aceste zone.

Pe autostrăzile principale, precum A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulația se desfășoară pe un carosabil umed, cu ploaie ușoară, fără probleme majore de vizibilitate.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze în prealabil despre condițiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze și să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă în situația în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Recomandăm reducerea vitezei, adaptarea constantă la condițiile de drum, evitarea manevrelor bruste și folosirea sistemelor de iluminare-dezaburire. De asemenea, din cauza vântului puternic în unele zone, se subliniază importanța evitării staționării în apropierea copacilor, panourilor publicitare sau altor obiecte susceptibile să fie aduse pe carosabil de rafalele puternice.

CONDUCEȚI RESPONSABIL!

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *