In cursul zilei de joi, 21 Septembrie 2023, începând cu ora 20:00, au loc două transporturi agabaritice ce implică restricții rutiere.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române aduce la cunoștință publicului că în această seară, începând cu ora 20:00, vor avea loc două transporturi agabaritice deosebit de importante, care își vor desfășura traseele pe drumurile din România. Aceste transporturi vizează vehicule cu dimensiuni neobișnuite și mase semnificative, necesitând precauție sporită din partea participanților la trafic și intervenția echipajelor de poliție rutieră pentru a asigura siguranța pe șosele.

Primul transport are ca traseu Constanța Port – DN 39 – A 4 – DN 2A Slobozia – Urziceni – DN 2 – Buzău – A 7 Bacău – DN 2 Suceava – Siret PTF. Această călătorie impunătoare este efectuată de un camion cu o masă impresionantă de 137 de tone. Acest transport va fi însoțit de echipaje de poliție rutieră pe tot parcursul traseului pentru a asigura o circulație sigură și fără incidente.

Al doilea transport urmează traseul PTF Borș II – A 3 – DN 19 – Oradea – VO BH – DN 1 – Gilău – A 3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – DN 1C – Dej – DJ 172F – Beclean – DN 1 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – DN 2E – Spătărești – DN 2 – Centura Roman – DN 2 – A 7 – DN 2 Adjud (int. DN 2/DN 11). Acest al doilea transport este format dintr-un camion cu o masă de 99,5 tone. Similar cu primul transport, și acesta va beneficia de escorta și supravegherea permanentă a echipajelor de poliție rutieră pe tot parcursul traseului.

Transporturile agabaritice sunt operațiuni complexe, iar siguranța este prioritatea principală. Echipajele de poliție rutieră vor asigura că circulația este întreruptă temporar pe traseul acestor transporturi, pentru a permite trecerea în siguranță. Participanții la trafic sunt rugați să urmeze cu atenție indicațiile poliției rutiere și să respecte semnalizările specifice pentru aceste transporturi deosebite.

Centrul INFOTRAFIC își reamintește publicului că astfel de transporturi agabaritice sunt esențiale pentru economie și industrie și solicită înțelegerea și răbdarea conducătorilor auto în timpul acestor operațiuni, pentru a asigura succesul acestora și pentru a menține siguranța pe șoselele României. Vom continua să furnizăm actualizări cu privire la starea traficului și la evoluția acestor transporturi agabaritice pentru a vă ajuta să vă planificați călătoriile în mod corespunzător.


Înainte de a pleca la drum, informați-vă despre condițiile meteo și starea drumurilor!
Vezi mai multe informații la nivel național aici.

Recomandăm conducătorilor auto:

  • să ruleze cu prudență sporită.
  • să crească distanța de siguranță între autovehicule.
  • să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.
  • să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic!

Alătură-te comunității Info Trafic România

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *