Tir blocat pod giurgiu

Situația traficului rutier în cursul zilei de miercuri, 23 August 2023, începând cu ora 07:00, la nivel național.

În dimineața zilei de 23 August 2023, Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a comunicat mai multe informații relevante pentru șoferii din țară. Situația traficului a fost marcată de evenimente semnificative și de anunțuri privind restricțiile de circulație în anumite condiții meteorologice.

Unul dintre punctele critice de pe harta traficului este situat pe DN 5, în localitatea Giurgiu, județul Giurgiu, unde circulația rutieră este blocată pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse. Motivul acestui blocaj îl reprezintă defecțiunile tehnice suferite de un autotren care se deplasa pe sensul de ieșire din țară. Coloana de autovehicule la ieșirea din România s-a întins pe câțiva kilometri și este în creștere, generând valori ridicate de trafic și întârzieri semnificative.

Totodată, în contextul avertizărilor de caniculă emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru data de 23 august 2023, autoritățile au luat măsuri pentru a preveni degradările cauzate de traficul greu pe anumite sectoare de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi. Astfel, între orele 11:00 și 20:00, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în județele: Brăila, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt și Teleorman.

Această măsură are drept scop prevenirea deformațiilor majore ireversibile ale stratului rutier și menținerea stabilității acestuia în fața condițiilor meteo extreme. Cu toate acestea, sunt prevăzute excepții pentru anumite categorii de autovehicule, cum ar fi cele destinate transportului de persoane, animale vii, produse perisabile, intervenții în caz de forță majoră și altele.

Pe arterele rutiere principale, cum ar fi autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, traficul rutier se desfășoară în condiții favorabile, cu carosabil uscat, vizibilitate bună și valori normale ale traficului.

În fața acestor evenimente și restricții, conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze constant și să respecte regulile de circulație pentru a evita neplăceri și situații periculoase pe drumurile publice.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *