Sfaturi pentru conducerea pe timp de caniculă

O decizie importantă a fost luată pentru a face față efectelor extreme ale caniculei care lovește România.

În zilele de sâmbătă și duminică, respectiv 26 – 27 august 2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, se vor implementa restricții de circulație pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Aceste restricții vor avea loc pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din mai multe județe.

Măsura restrictivă este impusă ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, care a identificat un Cod Portocaliu pentru val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat. Astfel, județele afectate de aceste restricții includ Călărași, Ilfov, București, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Botoșani și Iași.

Rațiunea din spatele acestor restricții este protejarea și conservarea infrastructurii rutiere. În contextul temperaturilor extreme, sectoarele de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă pot suferi deformări majore ireversibile, punând în pericol stabilitatea și siguranța rutelor. Măsura are ca scop minimizarea riscului de daune severe în rețeaua rutieră ca urmare a traficului greu, care în astfel de condiții poate agrava situația.

Această decizie reafirmă importanța luării de măsuri preventive pentru a proteja infrastructura și a asigura siguranța șoferilor. Prin instituirea restricțiilor de circulație pentru autovehiculele grele în intervalul de timp cel mai afectat de căldură, autoritățile caută să minimizeze riscurile potențiale și să reducă impactul advers asupra rețelei rutiere.

În perioade de condiții meteo extreme, colaborarea și înțelegerea tuturor participanților la trafic devin mai importante ca niciodată. Aceste măsuri temporare sunt menite să ne protejeze atât pe noi, conducătorii auto, cât și infrastructura pe care ne bazăm zilnic pentru călătorii în siguranță.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *