Accident rutier pe DN76 la ieșire din Băile Felix

Un accident rutiera a avut loc în cursul zilei de joi, 31 August 2023, pe DN76, la ieșire din localitatea Băile Felix către Hidișelu de Jos, județul Bihor.

La ora 12:04, la ieșire din Băile Felix spre Hidișelu de Jos, pe Drumul Național 76, un accident rutier a pus în alertă Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor. Incidentul a implicat două autoturisme și a avut ca rezultat șase persoane rănite.

Rapiditatea și coordonarea au fost esențiale în gestionarea acestei situații critice. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor a intervenit imediat cu resurse multiple pentru salvarea victimelor. Echipajele de intervenție au fost mobilizate pentru a acționa rapid și eficient într-o situație care necesită atenție deosebită.

Detașamentul 1 de Pompieri Oradea a intervenit cu o autospecială de descarcerare grea și o autospecială de primă intervenție și comandă. De asemenea, Detașamentul 2 de Pompieri Oradea a trimis două echipaje, inclusiv autospeciala de transport pentru victime multiple și ambulanța SMURD. Garda de Intervenție 1 Mai a fost prezentă cu o autospecială de stingere, iar medicul de urgență al SMURD a răspuns cu autospeciala de intervenție.

Pentru victime, echipajele SMURD și SAJ au evaluat imediat starea celor șase persoane rănite, printre care se numără patru adulți și doi minori. În funcție de nevoile medicale identificate, au acordat îngrijiri adecvate pe teren și le-au transportat apoi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor. Din fericire, nu a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare, semn că victimele au putut fi asistate fără a fi încarcerate în vehicule.

Pe lângă gestionarea victimelor, pompierii au acționat și pentru prevenirea riscului de incendiu la locul accidentului. Această măsură a fost esențială datorită existenței scurgerilor de carburanți și a unui dintre autoturisme alimentat electric.

Evenimentul rutier de astăzi ne reamintește din nou de imprevizibilitatea traficului și de importanța echipelor de intervenție în situații critice. Coordonarea eficientă și promptitudinea în răspuns sunt cruciale pentru asigurarea siguranței victimelor și reducerea consecințelor negative ale accidentelor rutiere.

Foto: ISU Bihor

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *