Amplă acțiune a Poliției Bihor: Peste 1500 de persoane legitimate și 1240 de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri.

Într-o acțiune coordonată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor, peste 1500 de persoane au fost legitimate, iar 1240 de conducători auto au fost supuși testelor pentru alcool sau droguri. Acțiunea a avut loc la sfârșit de săptămână și s-a desfășurat într-un sistem integrat, cu participarea jandarmilor și a reprezentanților altor structuri de aplicare a legii.

Rezultatele acestei ample operațiuni sunt remarcabile. Au fost aplicate peste 375 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 174.916 lei. În plus, au fost reținute 58 de permise de conducere, iar 13 certificate de înmatriculare au fost confiscate.

Acțiunea polițiștilor s-a axat pe prevenirea și combaterea situațiilor de risc în trafic, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Cu un număr total de 289 de polițiști bihoreni implicați, acțiunile s-au desfășurat atât în municipiul Oradea, cât și pe întreg teritoriul județului Bihor.

În timpul acțiunii, 1.522 de persoane au fost legitimate, iar 1.240 de conducători auto au fost supuși testelor pentru detectarea consumului de alcool sau droguri. Au fost constatate 46 de infracțiuni, inclusiv 11 legate de regimul circulației rutiere, 7 infracțiuni de natură judiciară și 6 încălcări ale Legii privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Mai mult decât atât, polițiștii au acționat pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal. Conform acestor modificări, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului, drogurilor sau care conduc fără permis și provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei sau mai multor persoane vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Astfel de acțiuni extinse, care pun accent pe siguranța rutieră și prevenirea accidentelor, demonstrează angajamentul autorităților de a asigura un mediu sigur și ordonat în trafic. Polițiștii bihoreni vor continua astfel de operațiuni în viitor, pentru a menține liniștea și siguranța cetățenilor și pentru a informa participanții la trafic despre reglementările legale actualizate.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *