Argeș - Acțiune rutieră preventivă pe DN65

În ziua de 10 noiembrie a.c., pe DN65, a avut loc o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, verificarea transportului rutier de marfă și persoane, dar și prevenirea și combaterea migrației ilegale.

Polițiștii au avut în vedere: verificarea utilizării centurilor de siguranță; verificarea respectării timpilor de conducere și de odihnă; legalitatea transportului de mărfuri și persoane; scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecțiuni tehnice grave; verificarea respectării dimensiunilor de masă și gabarit; deținerea certificatului de competență profesională de către conducătorii autovehiculelor; deținerea documentelor de transport, ale inspecției tehnice periodice, asigurării obligatorii de răspundere civilă auto; verificarea respectării normelor de siguranță rutieră; verificarea legalității trecerii frontierei și a respectării regimului de ședere pentru cetățenii străini depistați cu ocazia verificărilor în trafic.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 10.000 de lei, totodată fiind reținute un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare. 10 dintre sancțiuni, în valoare de 2.600 de lei, au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar două, în valoare de 7.000 de lei, aplicate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform O.G. 37/2007.

La acțiune au participat polițiști argeșeni din structurile rutiere, de investigații criminale, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, dar și Serviciul pentru Imigrări Argeș și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Vezi mai multe informații din județul Argeș.

Alătură-te grupului Info Trafic jud. Argeș

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *