Brigada Rutieră în acțiune! Verificări riguroase pe străzile din București

Brigada Rutieră, în colaborare cu ISCTR și RAR, intensifică controalele pentru transporturile rutiere de mărfuri.

În cursul zilei de duminică, 25 septembrie 2023, polițiștii Brigăzii Rutiere din Capitală au desfășurat o acțiune în colaborare cu inspectori din cadrul ISCTR și RAR, având drept obiectiv creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din București. Acțiunea a constat în verificarea legalității transporturilor rutiere de mărfuri generale și mărfuri periculoase cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Obiectivele acestei acțiuni au inclus verificarea respectării perioadelor de conducere, pauzelor și odihnelor pentru șoferi, atestarea metrologică a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport și autorizarea corespunzătoare, verificarea documentelor necesare pentru transportul rutier de mărfuri, respectarea prevederilor legale privind placardarea și marcarea vehiculelor, precum și menținerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri.

În timpul acestei acțiuni, au fost acordate atenție sporită siguranței circulației, inclusiv stării psiho-fizice a conducătorilor auto, testării cu aparatul alcooltest a tuturor conducătorilor de autovehicule implicate în transportul de mărfuri, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri și valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculelor.

Rezultatele acestei acțiuni au fost semnificative, cu 60 de sancțiuni contravenționale aplicate în valoare de peste 41.800 de lei. Aceste sancțiuni au inclus constatări pentru deficiențe tehnice la autovehiculele care efectuau transport rutier de marfă, abateri prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, lipsa documentelor necesare pentru efectuarea transportului rutier și lipsa inspecției tehnice periodice.

În plus, în cadrul acestei acțiuni, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice majore și 2 seturi de plăcuțe.

Aceste acțiuni periodice organizate de Brigada Rutieră au ca scop reducerea riscului rutier și menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din București. Pentru a efectua transporturi rutiere în condiții de siguranță, se recomandă șoferilor să circule cu prudență, să păstreze distanța adecvată pentru frânare în siguranță, să evite conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, să respecte perioadele legale de conducere și odihnă și să dețină documentele necesare conform legislației în domeniul transporturilor. Siguranța rutieră este o prioritate pentru Brigada Rutieră, și astfel, astfel de acțiuni vor continua pentru a asigura că drumurile din București rămân sigure pentru toți participanții la trafic.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *