Explozie la o stație GPL din Crevedia

O explozie a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, 26 August 2023, la o stație GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Localitatea Crevedia din județul Dâmbovița a fost scena unui eveniment grav în urma căruia s-au produs explozii la o stație GPL, generând o situație de urgență la care au răspuns rapid autoritățile.

Potrivit ISU Dâmbovița, exploziile au avut consecințe semnificative, înregistrându-se un număr de 58 de victime, dintre care:

❗️ 8 persoane au fost afectate în urma primei explozii. Din acestea, o persoană a decedat din cauze cardiace, nefiind afectată de arsuri. Celelalte 7 persoane au suferit răni, din care 3 au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București pentru tratamentul arsurilor, iar 4 la Spitalul Bagdasar-Arseni.

❗️ A doua explozie a avut consecințe mai grave, afectând 50 de persoane. Trei dintre acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Târgoviște, iar 47 la unități sanitare din municipiul București, unde li se acordă îngrijiri pentru arsuri și traumatisme.

Dintre toate victimele, nu mai puțin de 43 sunt cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), incluzând 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi.

La momentul raportării, 54 de persoane erau internate în diverse secții ale unităților sanitare, din care 10 necesitau intubare pentru tratamentul adecvat.

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, aducând la fața locului echipaje și resurse necesare pentru gestionarea situației complexe:

ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transportul victimelor multiple, 11 ambulanțe SMURD și 2 puncte medicale avansate.

❗️ISU BIF: 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil și 1 echipaj pentru descarcerare.

ISU PH: 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, intervenția a implicat un elicopter SMURD, 9 echipaje SAJ Dâmbovița, 29 de polițiști și 30 de jandarmi.

Un perimetru de siguranță în jur de 800 de metri a fost stabilit pentru protecția cetățenilor, iar aproximativ 3.000 de locuitori au fost evacuați preventiv. Un mesaj de avertizare a fost transmis prin sistemul Ro-alert pentru informarea populației.

La nivel înalt, a fost constituită o celulă de criză în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu. Această celulă a implicat și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, cu scopul de a coordona operațiunile de intervenție și de a furniza informații esențiale aparținătorilor victimelor.

În fața acestei situații excepționale, Mecanismul European de Protecție Civilă a fost activat pentru a asigura transferul pacienților grav afectați pentru îngrijiri medicale specializate. Transferul inițial se va face prin aeronava MAPN către o unitate medicală din Bruxelles, urmând ca și alți pacienți să fie transferați pe parcursul zilei pentru tratamentul adecvat.

Situația continuă să fie monitorizată cu atenție, iar autoritățile sunt mobilizate pentru a asigura intervenții eficiente și sprijin pentru cei afectați de această tragică explozie.

Traficul rutier este deviat pe DN1A între localitățile Crevedia și Cocani, de la kilometrul 26+500 până la 26+600.

Pe sensul către Ploiești, traficul rutier este deviat pe DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtășești, iar pe celălalt sens, circulația este deviată pe DJ 101B Periș – Tâncăbești – DN1. Aceste măsuri sunt luate pentru a permite lichidarea completă a incendiului și asigurarea siguranței în zonă. Conducătorii auto sunt sfătuiți să urmeze rutele alternative indicate pentru a evita întârzierile.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *