Poliția Locală obține noi drepturi asupra șoferilor

Poliția Locală poate solicita datele de identificare numai în legătura cu exercitarea competențelor în domeniul circulației publice.

Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea pentru modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care stabilește şi în sarcina Poliției Locale atribuția de a putea solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul, iar în cazul nerespectării transmiterii informațiilor solicitate să poată constata contravențiile şi să aplice sancțiunile corespunzătoare
La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliția Locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice”.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni nerespectarea de către proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul a obligaţiei de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliţiei rutiere sau poliţiei locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.
Constatarea contravențiilor şi aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau de către polițistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către polițiștii de frontieră”.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *