Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de luni, 6 Noiembrie 2023, pe DN66, în zona localității Plopșoru din județul Gorj.

Ora 13:15 – Inspectoratul General al Poliției Române prin Centrul INFOTRAFIC aduce la cunoștință publicului că pe DN66, în zona localității Plopșoru, a avut loc un accident rutier grav. Evenimentul a implicat 3 autoturisme și un autocamion, rezultând cinci victime cu diferite leziuni care sunt în curs de evaluare medicală. Circulația rutieră este complet oprită pe ambele sensuri de mers.

Situația actuală pe DN 66 este una deosebit de gravă, iar impactul acestui eveniment se resimte asupra traficului din zonă. Autoritățile au intervenit prompt la locul accidentului, asigurând asistența medicală necesară pentru victime și demarcând zona pentru a preveni orice altă problemă.

Pe lângă îngrijirea medicală acordată victimelor, echipajele de intervenție lucrează intens pentru a remedia situația și a permite reluarea traficului cât mai rapid. Estimăm că circulația rutieră va putea fi reluată în aproximativ 60 de minute, dar acest interval de timp poate varia în funcție de complexitatea operațiunilor de intervenție și de investigația efectuată de poliție.

Este important ca șoferii care se deplasează în zonă să fie conștienți de situație și să evite pe cât posibil DN 66, folosind rute alternative sau așteptând reluarea traficului în condiții de siguranță. Siguranța participanților la trafic este prioritară, iar echipajele de intervenție fac tot posibilul pentru a readuce normalitatea pe această porțiune de drum.

Centrul INFOTRAFIC și autoritățile locale recomandă tuturor șoferilor să rămână la curent cu evoluția situației și să se informeze despre starea drumurilor înainte de a porni la drum, pentru a evita eventualele perturbări în trafic.

Vom continua să urmărim evoluția acestei situații și să furnizăm informații actualizate pe măsură ce devin disponibile. Siguranța în trafic este responsabilitatea noastră comună, așa că vă rugăm să aveți în vedere aceste sfaturi și să fiți precauți pe drumurile noastre.

Foto: ISU Gorj

ISU Gorj

La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Turceni și Punctul de Lucru Rovinari cu o autospeciala de stins incendii cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD, precum și 3 echipaje din cadrul SAJ Gorj. La fața locului, echipajele specializate au evaluat medical toate cele 10 persoane implicate în eveniment, dintre acestea două persoane (o femeie în vârsta de 44 ani și un bărbat în vârsta de 70 de ani) fiind transportate la UPU Tg-Jiu pentru investigații medicale amănunțite.

IPJ Gorj

Din cercetările efectuate, s-a stabilit ca un bărbat, de 31 de ani, din comuna Bâlteni, în timp ce conducea un autovehiculul pe DN 66 Olari, ar fi efectuat o manevră de depășire a unui alt autovehicul, condus de o tânără, de 24 de ani, din municipiul București.
În momentul pătrunderii pe contrasens, bărbatul a intrat în coliziune cu un autotren, condus de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Stejari, precum și cu alte două autovehicule.
În urma impactului, au rezultat două victime, care au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Totodată, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul ca bărbatul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *