Cluj: Recomandări pentru conducerea autovehiculelor pe timp de ceață

În cursul zilei de duminică, 24 Septembrie 2023, a fost emis un avertisment referitor la condițiile de ceață înregistrate în județul Harghita.

Un avertisment important pentru șoferi și participanții la trafic din județul Harghita! Astăzi, în intervalul orar 07:30 – 09:30, se înregistrează condiții de ceață care pot afecta semnificativ traficul rutier. Instituția care a emis acest avertisment este ISU Harghita.

Conform informațiilor furnizate de ISU Harghita, în această dimineață, o zonă depresionară a județului Harghita, cuprinzând localitățile: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni și Păuleni-Ciuc, este afectată de ceață densă.

Această ceață determină o scădere semnificativă a vizibilității, sub 200 de metri în multe locuri și izolat chiar sub 50 de metri. Acest lucru poate pune în pericol siguranța în trafic și poate duce la creșterea riscului de accidente rutiere.

În astfel de condiții meteorologice, este esențial ca șoferii să adopte măsuri de precauție suplimentare:

  1. Reduceți viteza și mențineți o distanță de siguranță între vehicule.
  2. Folosiți luminile de ceață și avertizoarele pentru a vă face vehiculul mai vizibil pentru ceilalți participanți la trafic.
  3. Evitați depășirile riscante și efectuați manevre doar când vizibilitatea este suficientă.
  4. Urmați indicațiile și recomandările autorităților locale și a poliției rutiere.

Este important să vă planificați călătoria cu atenție și să fiți pregătiți să faceți față condițiilor meteo dificile. De asemenea, monitorizați actualizările de la ISU Harghita pentru cele mai recente informații legate de această situație meteo.

Siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic este o prioritate, așa că vă rugăm să respectați cu strictețe recomandările și avertismentele emise de autorități în astfel de condiții.

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *