Incendiu auto în zona localității Puțu Greci

Un incendiu auto a avut loc în cursul zilei de duminică, 27 August 2023, în zona localității Puțu Greci din județul Giurgiu.

În această după-amiază, o situație neașteptată a avut loc în localitatea Puțu Greci, unde un autoturism a fost cuprins de flăcări. Incidentul a fost declanșat de supraîncălzirea tobei de eșapament a vehiculului, iar conducătorul auto a reușit să se salveze la timp.

Cauza incidentului:

Evenimentul s-a desfășurat atunci când conducătorul auto a intrat cu mașina în șanțul de pe marginea drumului. Încercând să iasă din acea poziție, vehiculul a fost afectat de supraîncălzirea tobei de eșapament. Această situație a dus la aprinderea vegetației uscate din jurul mașinii.

Rapiditatea extinderii flăcărilor:

Potrivit ISU Giurgiu, flăcările s-au propagat imediat de la vegetația uscată la autoturism, creând o situație periculoasă. Conducătorul auto a reușit să iasă la timp din interiorul mașinii, asigurându-și astfel siguranța personală.

Intervenția pompierilor:

Pentru a stăvili situația, echipajele de pompieri din cadrul Punctului de Lucru Greaca au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La fața locului, aceștia au constatat că atât autoturismul cât și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați erau afectate de flăcări.

Încheierea intervenției:

Cu eforturile prompte ale pompierilor, incendiul a fost stins și limitat la zona afectată. În ciuda pagubelor materiale considerabile, important este că nicio persoană nu a fost rănită în acest incident.

Acest eveniment aduce în atenție necesitatea precauției în timpul conducerii și importanța menținerii vehiculelor în stare de funcționare corespunzătoare. În astfel de situații, intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor joacă un rol vital în limitarea pagubelor și asigurarea siguranței în comunitate.

Foto: ISU Giurgiu

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *