Sibiu: Trei noi treceri semaforizate cu buton

Sibiu – Siguranța pietonilor primează în oraș, iar acest lucru se reflectă în implementarea a trei noi treceri de pietoni semaforizate cu buton pentru a facilita deplasarea în siguranță.

Cele trei treceri de pietoni se alătură celor deja existente, totalizând acum 23 de astfel de sisteme în oraș. Recent, s-au montat semafoare cu buton în următoarele trei locații cheie:

  1. În fața Școlii Regina Maria, la intersecția străzilor Zaharia Boiu cu Av. Ilie Măcelaru, pentru a asigura siguranța elevilor și a tuturor pietonilor care traversează această zonă aglomerată.
  2. În zona școlii nr. 18, la intersecția străzilor Lungă și Gladiolelor, pentru a facilita traversarea străzii pentru comunitatea școlară și locuitorii din zonă.
  3. La intersecția străzilor Maramureșului și Gorjului, în apropierea Parcului Ștrand și a bisericii, zone extrem de tranzitate de pietoni. Această adiție vine ca un pas înainte pentru creșterea siguranței în această zonă intens frecventată.

Semafoarele cu buton nu oferă doar o modalitate mai sigură de traversare, dar sunt și echipate cu dispozitive de avertizare sonoră pentru a asista persoanele nevăzătoare în traversare.

După finalizarea conectării acestor semafoare la alimentarea cu energie electrică, acestea vor fi activate. Inițial, vor funcționa pe modul galben intermitent pentru a oferi șoferilor timpul necesar să se obișnuiască cu noile semafoare și pentru a asigura o tranziție lină către noul sistem.

Aceste inițiative reprezintă un pas semnificativ în asigurarea siguranței pietonilor din Sibiu și demonstrează angajamentul orașului pentru un mediu mai sigur și mai accesibil pentru toți locuitorii săi.

Foto: Primăria Sibiu

By admin

Administrator comunitate Info Trafic România cu peste 1.000.000 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *